Koncert ved Flemming Dreisig

Dato Søndag d. 16. februar 2020, kl. 14:00
Rue Lord Byron 17, 75008 Paris, Frankrig
Gratis deltagelse i koncerten

Ved koncerten den 16. februar i Frederikskirken gives en sjælden mulighed fo??r at høre udelukkende kvindelige komponister, som har skrevet for orglet - ved denne lejlighed ud fra tre nationale vinkler: tysk, fransk og dansk.

Johanna Senfter var elev af senromantikeren Max Reger, og påvirkningen ???fra denne har sat sit præg på en stor?????laden fantasi og fuga over koralen ”Af højheden oprunden er”.

To centrale navne i Frankrig fra sidste århundrede, musikpædagogen og komponisten Nadia Boulanger samt orgelvirtuosen Jeanne Demessieux er ???????????præsenteret ved enklere stykker af ???????stemningsfuld karakter.

Den danske komponist Benna Moe - i sin tid virksom ved kinoorglet i Københavns centrale biograf Palladium - vil omkranse programmet med festlige og?????????? ?????sprudlende opus, der udmærker sig ved melodiøs sødme og kraftfuld farverigdom.

OM FLEMMING DREISIG
Ved orglet sidder Flemming Dreisig, tidligere domorganist ved Vor Frue kirke i København, aktuelt ‘sommer’organist ved Frederikskirken i Paris.
Flemming Dreisig begyndte sin musikalske uddannelse som pianist på Det kgl. danske Musikkonservatorium hos professor Victor Schiöler, men ændrede senere studieretning til orgel hos professor Grethe Krogh. Efter eksamen studerede Flemming Dreisig et år i Paris hos organisten og komponisten Jean Langlais, og har udover kurser hos fremtrædende orgelpædagoger aflagt studier hos Robert Noehren i Michigan,USA.
Flemming Dreisig holdt debut i Radiohusets koncertsal i 1972, og året efter blev han vinder af Foreningen Norden’s konkurrence for unge orgelsolister i Stockholm.
Som koncertsolist er Flemnming Dreisig efterspurgt, og som kirkemusiker indenfor Folkekirken har han beklædt vidt forskellige embeder, lige fra Løkken kirke til Københavns domkirke. Flemming Dreisig har indspillet ældre og nyere dansk orgelmusik (Buxtehude, Langgaard og Bentzon).

Ophavsret: