Heldagsudflugt til Normandiet

Dato Lørdag d. 12. oktober 2019 (hele dagen)
Rue Lord Byron 17, 75008 Paris, Frankrig
10 € / 20 € (husk tilmelding)

Hop på bussen ud af byen og oplev Normandiets historiske strand ”Omaha Beach”, den overvældende amerikanske kirkegård og den lille by Bayeux berømt for sit imponerende vægtæppe. Der er afgang fra kirken om morgenen, og du skal tilmelde dig hos Maria på tilmelding@frederikskirkenparis.dk senest den 1. oktober. Deltagelse i turen koster 10 € for unge/20 € for voksne. Frokost herudover.

I år er det 75 år siden, at Normandiet blev skueplads for tidernes største militæroperation. Den 6. juni 1944, også kendt som D-dag, gik de allierede styrker i land på forskellige strande langs den nordvestfranske kyst for at befri Europa for tysk besættelse under 2. verdenskrig. Invasionen kostede tusindvis af menneskeliv, men gjorde det muligt for de allierede at generobre de besatte områder i Frankrig og i resten af Europa samt at holde den tyske hær i skak indtil krigens afslutning i 1945.

Bussen kører ad motorvejen gennem Normandiet, hvor vi gør stop for en tidlig frokost i den hyggelige by Bayeux. Her kan du nyde et måltid på en af byens caféer eller snuppe en hurtig sandwich og nå forbi museet med det imponerende 70 meter lange Bayeux-tapet, der illustrerer normannerkongen Vilhelm Erobrerens erobring af England. Herefter går turen videre til Omaha Beach, hvor amerikanske styrker gik i land og udkæmpede det blodigste slag under invasionen. Endeligt skal vi besøge det bevægende amerikanske mindesmærke og kirkegård, hvor ca. 9400 hvide kors vidner om den historiske kamp for frihed.

Ophavsret: