Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Tirsdagsaften: Foredrag v. Dyveke Johansen

18
FEB

Dato Tirsdag d. 18. februar 2020, Kl. 20:00 til kl. 22:30
Sted Rue Lord Byron 17, 75008 Paris
Pris
2 € for the, kaffe & kage

Dyveke Vestergaard Johansen er en dansk journalist, der bor i Paris. Hun skriver og rapporterer om fransk politik, kultur og samfundsspørgsmål til flere danske medier og er fast Frankrigsskribent hos Magasinet Europa. Oprindelig uddannet fra Statskundskab i København med speciale i Frankrig og Europa, har hun taget en journalistik efteruddannelse i Paris og har tidligere arbejdet for den danske udenrigstjeneste i Frankrig. Hun har en stor forkærlighed for Frankrig, det franske sprog og kultur og er en stor fan af fransk politik.

Den 18. februar er vi derfor glade for at kunne invitere Dyveke til at fortælle om udviklingen på Frankrigs politiske scene, når vi spørger: Frankrig - hvad nu? I foredraget stiller hun skarpt på:

- Hvad sker der politisk og samfundsmæssigt i Frankrig fra valget af Emmanuel Macron i 2017 og til i dag? Vi kommer ind på landets reformudfordringer og ser også på, hvad der er op og ned i det franske politiske system, en udbredt politikerlede og krisen i de traditionelle politiske partier.

- De Gule Vestes oprør kaster i november 2018 Frankrig ud i en dramatisk politisk og social krise, der udspiller sig på gaden, til folkedebatter og i magtens inderste cirkler. Det startede som en spontan, folkelig protest mod nye, grønne afgifter på diesel og benzin, men er nu en bevægelse rettet mod præsident Emmanuel Macron og hele omfordelingen af samfundets velstand. Vi ser nærmere på bevægelsens betydning for Frankrig, og hvorfor man kan tale om ’før’ og ’efter’ De Gule Veste i fransk politik.
- Der drages et perspektiv frem mod det kommende kommunalvalg i marts 2020 samt præsidentvalget i 2022, hvor det igen ser ud til, at franskmændene kommer til at skulle vælge mellem Emmanuel Macron og Marine Le Pen.

Deltagelse i foredraget er gratis. Der vil som altid være the, kaffe og hjemmebagt kage til 2 €.

Ophavsret: