Lørdag d. 11. maj 2019, kl. 09:00

Udflugt til Champagne lørdag d. 11. maj kl. 9-16

De fleste af os har set James Bond med en flaske Bolly eller en Formel 1-vinder, der sprøjter champagnebobler ud over sejrspodiet. Champagne er den store luksus og hvor, den er med, bliver der en fest. Men champagne er også en vin af høj kvalitet, som kommer fra regionen Champagne på dørtærskelen til Paris, og den er primært lavet af druer, som er dyrket af selvstændige vinbønder. Det er sådan nogen som franske Alain Gérard og danske Solveig Tange, der dyrker tre hektar vinmarker i området, der hedder Côte des Blancs, fordi det er særlig kendt for Chardonnay-druer. Alain er født i landsbyen Soulières på den gård, der udgør rammen for det fælles firma Champagne Tange-Gérard. Solveig er født i Silkeborg, og holdt i 2003-2004 verdens længste barsel på gården. Samtidig med at hun trillede med barnevogn mellem landsbyerne, spirede en interesse for arbejdet i og med vinen. På den måde blev vin det sted, der er hjemme i Frankrig, og som vi skal besøge.
Vi skal ned i vinmarken og se vinstokke. Vi skal høre om det manuelle arbejde, der foregår stort set året rundt, og selvfølgelig om vinhøsten. Bagefter kører vi få kilometer til vineriet for at se vinpresser og de tanke og fade, hvor most bliver til vin. Vi kommer ogsåigennem kældrene med masser af champagneflasker. Vi skal smage på forskellige champagner, så vi får en idé om de forskellige typer: Chardonnay- og Pinot-baseret, rosé, årgang, enkeltmark. Bagefter spiser vi frokost i den kantine, der er i brug under vinhøsten, og dem, der har lyst, kan købe champagne med hjem.

Vi mødes ved kirken kl. 9 og kører i bus til Champagne, og vi er tilbage i Paris igen sidst på eftermiddagen. Turen koster 30€ for voksne/20€ for de unge, og inkluderer transport, frokost og champagnesmagning. Tilmelding senest den 6. maj på ungkontor@frederikskirkenparis.dk eller tlf. 0951138231.

Rue Lord Byron 17, 75008 Paris, Frankrig
30 € for voksne / 20 € for unge