Advarselsmeddelelse
This event has already taken place.

Frankrig - hvad nu? Foredrag v/ journalist Dyveke Vestergaard Johansen

19
MAR

Dato Tirsdag d. 19. marts 2019, Kl. 20:00 til kl. 22:30
Sted
Rue Lord Byron 17, 75008 Paris, Frankrig
Pris
2 € for kaffe/te & kage

Frankrig – Hvad nu? Foredrag v/ Dyveke Vestergaard Johansen Tirsdag d. 19. marts kl. 20

De gule vestes oprør har kastet Frankrig ud i en dramatisk politisk og social krise, der udspiller sig på gaden, til folkedebatter og i magtens inderste cirkler. Det startede som en spontan, folkelig protest mod nye, grønne afgifter på diesel og benzin, men er nu en bevægelse rettet mod præsident Emmanuel Macron og hele omfordelingen af samfundets velstand. Det skal, ifølge oprørsbevægelsen, være slut med den franske regerings politik, der presser de økonomisk dårligst stillede og tilgodeser eliten. 

Hvem er de gule veste og hvad er deres krav? Hvad er der sket politisk og samfundsmæssigt i Frankrig fra valget af Macron 2017 til i dag? Hvorfor og hvad blev den unge franske præsident valgt på og hvordan går det med de reformer han lovede? Hvad er op og ned i det franske politiske system, en udbredt politikerlede og i krisen i de traditionelle politiske partier? Det er nogle af de spørgsmål, som Dyveke stiller skarpt på. 

Foredraget tager temperaturen på fransk politik og samfundsmæssige udfordringer lige nu, samt krisens betydning for Frankrig og Europa. 

Dyveke Vestergaard Johansen er en dansk journalist, der bor i Paris. Hun skriver og rapporterer om fransk politik, kultur og samfundsspørgsmål til flere danske medier og er fast Frankrigsskribent hos Magasinet Europa. Oprindelig uddannet fra Statskundskab i København med speciale i Frankrig og Europa, har hun taget en journalistik efteruddannelse i Paris og har tidligere arbejdet for den danske udenrigstjeneste i Frankrig. Hun har en stor forkærlighed for Frankrig, det franske sprog og kultur og er en stor fan af fransk politik. 

Ophavsret: