Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Filmaften: Colette (2018)

26
MAR

Dato Tirsdag d. 26. marts 2019, Kl. 20:00 til kl. 22:30
Sted
Rue Lord Byron 17, 75008 Paris, Frankrig
Pris
2 € for kaffe/te og kage

Tirsdag d. 26. marts viser vi filmen 'Colette' om den franske forfatter Sidonie-Gabrielle Colette, der i starten af 1900-tallet vendte op og ned på fransk litteratur.
Da Colette (Keira Knightley) gifter sig med Henry ’Willy’ Gauthier-Villars (Dominic West) flytter hun fra et simpelt liv på landet og kastes ind i det hæsblæsende parisiske bohemeliv. I dette selskab udvikler Colette hurtigt sine evner som forfatter, hvor hendes første romaner udgives under Willys navn. Hun accepterer i første omgang dette, da Willy også er en mentor for hendes arbejde. Men han forråder hende, da hendes historier vinder dem berømmelse og status, og langsomt begynder Colette at kæmpe imod. Keira Knightley spiller titelrollen som Colette, knivskarp, forud for sin tid og kompromisløs – Colette var ikke kun en talentfuld forfatter, skuespiller og journalist, men også en foregangskvinde, der kæmpede for sin ret til at have en stemme i en mandsdomineret verden, og banede vejen for fremtidige generationer af kvindelige kunstnere.
Filmen 'Colette', om den Nobelpris-nominerede forfatterinde, er en evigt relevant fortælling om kærligheden mellem to excentrikere samt om kvinders ret til at blive hørt, set og læst.

Filmen er på engelsk med danske undertekster og har en varighed på 1 time og 51 minutter.
Vi starter filmen kl. ca. 20.15, og der vil være kaffe/te og kage til 2 €.

Ophavsret: