Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Kunstnervandring ved Montparnasse m/ kunsthistoriker Christel Pedersen

28
MAJ

Dato Tirsdag d. 28. maj 2019, Kl. 20:00 til kl. 22:00
Sted
Rue Lord Byron 17, 75008 Paris, Frankrig
Pris
5 €

I første del af det 20. århundrede var Montparnasse-kvarteret i det 14. arrondissement "the place to be", hvis man var kunstner, forfatter eller intellektuel. Når kastanje- og platantræerne i slutningen af maj står i deres allerfineste flor og aftenerne er lyse og lune, begiver vi os ud på en vandring tilbage i tiden og besøger nogle af de caféer, atelierer, lejligheder og hoteller, der dannede rammen om det parisiske åndsliv, og hvor nogle af det 20. århundredes hovedværker inden for kunst og litteratur blev skabt og diskuteret.
Vores tur går blandt andet forbi den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancobas studio, der lå i samme bygning som den schweiziske kunstner Alberto Giacomettis, og forbi det hotel, hvor de franske forfattere og tænkere Simone de Beauvoir og Jean-Paul Sartre i perioder indlogerede sig sammen – på hver deres værelse. Vi kigger forbi nogle af den omflakkende spanske kunstner Pablo Picassos mange tilholdssteder og forbi rue de Fleurus, hvor den amerikanske forfatterinde og kunstsamler Gertrude Stein holdt sine berømte saloner for kunstnere og forfattere.
Mens vi må nøjes med at besigtige bygningerne udefra, fortæller kunsthistoriker Christel Pedersen lidt om de liv, der udfoldede sig indenfor; om fællesskab og konkurrence, om kvindefrigørelse og moderne parforhold, om fattigdom, krig og kunstnerisk eksil. 

Hold øje med yderligere oplysninger om arrangementet på Frederikskirkens Facebookside HER. For de, der har lyst, slutter vi aftenen af med et glas på en nærliggende café.

Det koster 5 € at deltage i arrangementet.

Ophavsret: