Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Paris i Covid-tid: Beretning fra une jeune fille au pair

Paris i Covid-tid: Beretning fra une jeune fille au pair
Udgivet af Frederikskirken Paris, fre d. 5. mar 2021, kl. 13:46
Aktuelt

Coucou og pænt goddag

Jeg hedder Rebekka, jeg er 19 år gammel og arbejder som au pair i Paris på sjette måned. Jeg blev student fra Holstebro Handelsgymnasium i sommeren 2020 og er nu i gang med mit første sabbatår. Jeg havde fransk i gymnasiet, hvilket kun lærte mig helt simpel grammatik og få sætninger, så med et stort ønske om at lære mere fransk og en generel interesse i nye sprog og kulturer valgte jeg derfor at tage 10 måneder til Frankrig som au pair. Jeg bor og arbejder hos en familie i Ermont (nord for Paris), hvor jeg passer en dreng på 4 år. Jeg er meget glad for min beslutning om at tage til Paris, også selvom jeg er her midt i en tid, der, som alle ved, er ekstremt præget af Covid-19. 

Da jeg kom i slutningen af august, var restriktionerne mindre vidtrækkende end i disse måneder. Restauranter, caféer og barer var åbne, og man kunne frit bevæge sig ud på alle tider af døgnet (dog med mundbind på selvfølgelig). Restriktionerne strammede dog hurtigt til, og i slutningen af oktober blev der annonceret en måneds nedlukning. Det var en mærkelig tid og en mærkelig følelse at blive begrænset på den måde. For mig betød det, at jeg ikke kunne tage ind til Paris i hele november. Nedlukningen gav til gengæld tid til at reflektere og bruge masser af tid på mig selv og hyggelige aktiviteter (dyrke nye hobbyer, læse gode bøger, have god tid - hvilket egentlig er en luksus). Min tid i Paris har indtil videre, udover at give mig nye sprog- og kulturoplevelser, givet mig tid og energi på en måde, som jeg ikke havde forventet. 

I skrivende stund er Paris stadig markant præget af forbud, påbud og restriktioner. Især savner jeg de hyggelige caféer og de mange museumsbesøg, for museerne i Paris var noget af det, som jeg havde set allermest frem til ved at bo i Frankrigs navle. Derudover har noget af det sværeste ved at være i Paris under nedlukningen været den usikkerhed, pandemien har medført. Det er svært at planlægge mere end få uger frem, og jeg har (ligesom alle andre) flere gange været nødt til at aflyse mine aftaler med kort tids varsel. De nuværende restriktioner gør dog, at jeg bruger rigtig meget tid udenfor. Ofte tager jeg på små gåture med en kaffe-to-go eller en take away-frokost for at besøge mere ukendte hjørner af byen. Jeg er også rigtig glad for min værtsfamilie, og den hverdag de sætter rammerne omkring, og at kunne følge franskundervisning ved siden af har helt sikkert også været med til at motivere og holde modet oppe i efteråret. 

Alt i alt nyder jeg virkelig min tid i Paris: Jeg nyder at gå på opdagelse, lære nye mennesker at kende, forbedre mine franskkundskaber og have mere tid til mig selv og mine interesser. For selvom Paris ikke helt ligner sig selv, er det også virkelig unikt at få lov til at opleve byen på denne her måde. Når mit år som au pair slutter til juli, har jeg valgt at jeg vil flytte hjem til Danmark igen. Men jeg er også sikker på, at jeg vil tilbage til Paris om nogle år, når pandemien (forhåbentlig) ikke længere sætter tydelige spor i byen. For Paris er, meget kliché-agtigt, en magisk by, og den magi vil jeg gerne (gen-)opleve engang – helst uden maske på. 

        


                                       af Rebekka Winther