Året har 16 måneder

Udgivet af Frederikskirken Paris, tir d. 10. nov 2020, kl. 16:02

ÅRET HAR 16 MÅNEDER

Sådan skriver Henrik Nordbrandt i sit digt fra 1986 om november måned:

"Året har 16 måneder: November december januar, februar, marts, april maj, juni, juli, august, september oktober, november, november, november, november"

I digtet har året faktisk 16 måneder. For november optræder fem gange. Ved gentagelsen får Nordbrandt meget enkelt udtalt essensen af, hvordan han oplever denne mørke og regnfulde måned i Danmark. Men ordene rammer også os her i Frankrig lige netop i denne novembermåned, som igen står på confinement og ventetid på lysere tider.

Her i Frederikskirken venter vi også på igen at kunne invitere til arrangementer og alt det leben, som vi holder så meget af! Men vi sidder ikke med hænderne i skødet og venter. Lige nu er vi i gang med at gøre 16 frysere og masser af plads klar til at modtage de julevarer, som er på vej fra Danmark. Flæskestege, sild, frikadeller, asier, pebernødder, klejner og meget andet godt og julet skal pakkes, så juleduft og -smag kan komme ud til jer!

Der arbejdes på livet løs på at få webshoppen oppe at køre, så man vil kunne købe julevarer til afhentning her i kirken.

Og der er meget at glæde sig over! Vores støtteside til Frederikskirken, som kun har kørt i 8 dage, har lige nu indsamlet hele 5335 € - det vil sige mere end halvdelen af det beløb, vi kun tøvende turde drømme om! Det er så bevægende at opleve den store generøsitet og gode vilje, der retter sig mod den danske kirke i Paris. Tusind tak for al jeres støtte!

Så nok føles november laaaang i år, specielt når  vi er begrænset i så meget af det, vi plejer, men der er også så meget, vi KAN  – så lad os synge med på en anden digters sang fra 1959, Thorkild Bjørnvigs ”Mørk er november”, som minder os om lyset på trods :

”Mørk er november og løvfaldet slut,

vandet begynder at fryse,

lyset fra solen og blomsterne brudt

da må vort hjerte selv lyse.

Synge vil vi, legen er magt,

mer end beregning, forstand og foragt

værn mod det sorte og tomme.

Om der svæver dødelig dræ,

vil vi dog elske og plante et træ:

frugter kan uspået komme.”

Alle gode hilsener

Malene