Glædelig Pinse

Udgivet af Frederikskirken Paris, søn d. 31. maj 2020, kl. 15:28

I dag har vi holdt gudstjeneste for første gang siden 15. marts. Det var dejligt at se hinanden igen, høre Ulf spille og synge sammen. Vi var sprittede og bemaskede, og vi holdt god afstand. Det var godt at fejre Helligånden, i os og imellem os.

I dag skulle vi ellers have holdt konfirmation, som vi har for vane i Frederikskirken, men gæsterne kunne ikke komme frem og konfirmationen er udsat til begyndelsen af oktober.

De skønne konfirmander får ikke deres store fest nu og det er trist, vi har arbejdet hårdt og glædet os meget. Til gengæld får I en bøn her pinsedag, som konfirmanderne har lavet. Den er et sammenskriv af deres tanker og håb og den lyder sådan her:

Kære Gud, Tak fordi du passer godt på os og dem vi elsker og for at du giver os styrke til at komme igennem svære tider. Tak for gode venner man kan stole på og have det sjovt med. Tak for vores familier og for de dejlige liv vi har.

Bare Corona virussen ville forsvinde, så vi alle kan få en normal hverdag igen, komme i skole, være sammen med vores venner, spille badminton og lege med kusinen. Beskyt vores familier her og i Danmark, som vi elsker, savner og tænker på hver dag. Pas på vores bedsteforældre, de er mest alene og virussen er farligst for dem.

Gid vi kunne vaccinere mod alle sygdomme. Gid døden ikke fandtes, som en konstant frygt i vores liv, der undertiden får os til at glemme, at vi er heldige at leve. Gid alle på jorden kunne være lige så glade som vi er. Gid alle havde selvtillid og accepterede sig selv som de er. Gid der ikke længere var racisme og terrorisme. Gid vi kunne være mere tolerante overfor hinanden. Gid vi kunne lade være med at forurene vores jord og tro, at vi kan handle med miljøet.

Gud, Hjælp os med at huske hvor vigtigt det er, at fortælle hvor meget vi holder af hinanden. Hjælp verdens folk med at blive bedre og mere hensynsfulde over for hinanden efter denne periode. Tilgiv alt det slemme vi har gjort, og tilgiv dem omkring os. Lær os at blive gode mennesker så vi kan udfolde os og nyde livet mest muligt.

Pas på vores døde. Og lad næste år blive bedre. Amen

Tak til Oscar, Mathilde, Elliot, Jessie, Billy, Caroline, Martin og Mathilde Glædelig Pinse allesammen og Guds velsignelse!

Ophavsret: